Mango posset (citroencrème met mangopuree)

5943731

Lekker zoet en fruitig, dat is toch wat we van een dessert verlangen.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 onbehandelde citroenen
  • 125 g suiker
  • 35 cl room
  • 1 snuifje gemalen gember
  • 1 snuifje geraspte nootmuskaat
  • 400 g mango op siroop in blik
  • 1 eiwit
  • 1 à 2 tl nougatine
  • slagroom en plakjes verse mango voor de afwerking

Bereiding

  1. Was de citroenen, rasp de schil fijn en pers het sap uit. Je hebt ongeveer 10 cl nodig. Breng de geraspte citroenschil en het citroensap aan de kook met de suiker. Roer tot de suiker is opgelost en houd de citroensiroop warm.
  2. Breng de room aan de kook met de specerijen. Giet er de gezeefde citroensiroop bij, meng door elkaar en zet 3 uur koel weg.
  3. Mix de mango glad met 3 of 4 eetlepels van zijn eigen siroop.
  4. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Spatel voorzichtig door de citroencrème.
  5. Schep de mangopuree in glazen en verdeel er de citroencrème over. Werk af met de verkruimelde nougatine, een toefje slagroom en enkele plakjes mango. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content