Mango met mandarijntjessap, basilicumsaus en gekonfijte olijven, vanilleolie

  • Moeilijkheid

Voor 4:

1/2 l mandarijnsap (versgeperst en met een weinig zeste)

40 g poedersuiker

Voor de basilicumsaus:

20 cl slagroom

1 el suiker

3 takjes basilicum

2 el olijfolie

enkele druppels oranjebloesemwater

enkele druppels citroensap

1 mespuntje maïzena opgelost in 1 el water

1 mango van 550-600 g

enkele twijgjes van een olijftak

vanilleolie

Voor de vruchtenmoes:

50 g bananenvruchtvlees

50 g ananasvruchtvlees

10 g suiker

20 g boter

vanilleolie

gekonfijte olijven

Sorbet: meng alle ingrediënten voor de sorbet en draai ± 30 minuten in de ijsmachine. Hebt u geen ijsmachine, maak dan een granité: giet het mengsel in een ijsvorm en zet in het vriesvak of de diepvriezer. Roer het ijs, net voor het opdienen, los met een vork.

Basilicumsaus: breng de room aan de kook met de suiker. Voeg er al kloppend de opgeloste maïzena bij, neem van het vuur, blijf kloppen en voeg een eetlepel olijfolie toe. Roer er de op het laatste moment fijngehakte basilicumblaadjes door. Laat trekken en afkoelen. Eindig met oranjebloesem en citroensap.

Vruchtenmoes: schep de griessuiker in een antiaanbakpan en verhit de suiker tot blonde karamel. Voeg de boter toe, de bananen in schijfjes en de ananas in blokjes van 1 cm. Bak 3 minuten, giet in de mixerbeker en mix met hoge snelheid tot een zeer gladde saus. Laat goed afkoelen.

Schep in het midden van het bord de vruchtenmoes in een regelmatige ronde vorm van gelijkmatige dikte en met een diameter van ± 8 cm. Snij de gepelde mango in regelmatige dunne plakjes. Leg vier plakjes mango op het moes en vervolgens een bolletje mandarijnsorbet. Giet er wat basilicumsaus over, een scheutje vanilleolie en leg er enkele gekonfijte olijven bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content