Makreelpaté met linzenvinaigrette

Voor 4:

Voor 4:

200 g gerookte makreel (zonder peper)

200 g roomkaas

sap van 1/2 citroen

1 el uitgelekte groene peperkorrels

Afwerking:

gefrituurde salieblaadjes

bruin brood

Voor de vinaigrette:

2 el groene linzen

1/2 el brunoise van rode paprika

1/2 el brunoise van wortel

1/2 el brunoise van groene selderij

1 el witte balsamicoazijn

3 à 4 el olijfolie

gedroogde oregano

zwarte peper en zout

Verwijder het vel van de makreel en pureer het visvlees met de roomkaas. Voeg citroensap naar smaak toe en roer de groene peperkorrels door de paté. Zet koel weg.

Kook de linzen 10 minuten in ongezouten water. Laat ze uitlekken en voeg de groenten toe. Roer de azijn en olijfolie door de linzen en kruid met oregano, peper en zout.

Werk de makreelpaté af met de salieblaadjes en dien op met (indien gewenst, geroosterd) bruin brood en de vinaigrette.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content