Makreelpaté met linzenvinaigrette
Voor 4:
Voor 4:
200 g gerookte makreel (zonder peper)
200 g roomkaas
sap van 1/2 citroen
1 el uitgelekte groene peperkorrels
Afwerking:
gefrituurde salieblaadjes
bruin brood
Voor de vinaigrette:
2 el groene linzen
1/2 el brunoise van rode paprika
1/2 el brunoise van wortel
1/2 el brunoise van groene selderij
1 el witte balsamicoazijn
3 à 4 el olijfolie
gedroogde oregano
zwarte peper en zout
Verwijder het vel van de makreel en pureer het visvlees met de roomkaas. Voeg citroensap naar smaak toe en roer de groene peperkorrels door de paté. Zet koel weg.
Kook de linzen 10 minuten in ongezouten water. Laat ze uitlekken en voeg de groenten toe. Roer de azijn en olijfolie door de linzen en kruid met oregano, peper en zout.
Werk de makreelpaté af met de salieblaadjes en dien op met (indien gewenst, geroosterd) bruin brood en de vinaigrette.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier