Voor 4 :
2 verse makrelen
200 g broodkruim
1 fijngehakte teen knoflook
1 bosje bladpeterselie, fijngehakt
zout
peper
Voor de marinade :
1 dl olijfolie
sap van 1 sinaasappel
1 teen look, geperst
1 tl aceto balsamico
fijngehakte bladpeterselie
Fileer de makreel en verwijder alle graten zorgvuldig met een pincet. Leg de makreelfilets 30 minuten in de marinade. Meng ondertussen het broodkruim met knoflook en enkele eetlepels fijngehakte bladpeterselie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verwarm de oven op 180°C. Dep de gemarineerde filets in het broodkruim en leg de vis in een ovenvaste schaal. Bestrooi met de rest van het broodkruim en bevochtig met marinade. Plaats de schotel 20 minuten in de oven. Bestrooi de vis met een beetje gehakte bladpeterselie en serveer met gemengde sla.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier