Voor 4:
4 schoongemaakte makrelen
1 grote el rode kerriepasta
keukentouw
boter
Voor de risotto:
1 sjalot, boter
2 koppen risottorijst
ongeveer 1,2 liter lichte gevogeltebouillon
100 g geblancheerde erwten
peper en zout
een handvol geraspte Parmezaanse kaas
2 el mascarpone
1,5 el fijngehakte verse dille
Fileer de makrelen, maar laat de staart in zijn geheel. De filets blijven zo via de staart aan elkaar. Strijk één zijde in met rode kerriepasta en bind de filets dicht met keukentouw. Bak ze net gaar in boter.
Stoof voor de risotto fijngehakte sjalot in boter. Voeg rijst toe, roer en laat meebakken tot hij glazig wordt. Bevochtig met 1 soeplepel (pollepel) bouillon, laat onder voortdurend roeren inkoken. Voeg weer bouillon toe wanneer de vorige bijna helemaal is ingekookt. Blijf zo bouillon toevoegen tot wanneer de rijst gaar is.
Voeg de erwten toe, kruid met peper, zout, Parmezaanse kaas en mascarpone. Roer tot de kaas is gesmolten en werk af met dille. Serveer met de vis.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier