Voor 4:
8 makreelfilets
2 el olijfolie
zwarte peper en zeezout
10 gedroogde dadels (ontpit)
verse koriander
Voor de yoghurtsaus:
1 knoflookteen
1 dl romige Turkse yoghurt
scheut karnemelk
peper, zout, cayennepeper
Voor de salade:
1 komkommer
16 verse muntblaadjes
2 lente-uitjes
Â1/2 rode Spaanse peper
citroensap
olijfolie
zwarte peper en zeezout
Maak eerst de yoghurtsaus. Halveer de knoflookteen, meng alle ingrediÔnten en laat trekken. Maak de komkommersla. Schil de komkommer en snij in staafjes. Snij de muntblaadjes in reepjes. Hak de lente-uitjes en de halve Spaanse peper fijn. Meng nu luchtig onder elkaar met enkele druppels citroensap en olijfolie, kruid bij met peper en zout en laat minstens 1 u. rusten.
Kruid de vis met peper en zout en bestrijk de velkant met olijfolie. Bak ze net gaar in olijfolie.
Snij de dadels in stukken en verdeel ze met de verse koriander telkens tussen twee filets. Schik de vis op de borden en werk af met het slaatje en de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier