Makreel met dadels, yoghurt en pikante komkommer

© Getty

Voor 4 personen
  • 8 makreelfilets
  • 2 el olijfolie
  • zwarte peper en zeezout
  • 10 gedroogde dadels (ontpit)
  • verse koriander
  • Voor de yoghurtsaus:
  • 1 knoflookteen
  • 1 dl romige Turkse yoghurt
  • scheut karnemelk
  • peper, zout, cayennepeper
Voor de salade
  • 1 komkommer
  • 16 verse muntblaadjes
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 rode Spaanse peper
  • citroensap
  • olijfolie
  • zwarte peper en zeezout
Bereiding
  1. Maak eerst de yoghurtsaus. Halveer de knoflookteen, meng alle ingrediënten en laat trekken. Maak de komkommersla. Schil de komkommer en snij in staafjes. Snij de muntblaadjes in reepjes. Hak de lente-uitjes en de halve Spaanse peper fijn. Meng nu luchtig onder elkaar met enkele druppels citroensap en olijfolie, kruid bij met peper en zout en laat minstens 1 uur rusten.
  2. Kruid de vis met peper en zout en bestrijk de velkant met olijfolie. Bak ze net gaar in olijfolie.
  3. Snij de dadels in stukken en verdeel ze met de verse koriander telkens tussen twee filets. Schik de vis op de borden en werk af met het slaatje en de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content