Makreel met dadels, yoghurt en pikante komkommer

  • Moeilijkheid

Voor 4:

8 makreelfilets

2 el olijfolie

zwarte peper en zeezout

10 gedroogde dadels (ontpit)

verse koriander

Voor de yoghurtsaus:

1 knoflookteen

1 dl romige Turkse yoghurt

scheut karnemelk

peper, zout, cayennepeper

Voor de salade:

1 komkommer

16 verse muntblaadjes

2 lente-uitjes

Â1/2 rode Spaanse peper

citroensap

olijfolie

zwarte peper en zeezout

Maak eerst de yoghurtsaus. Halveer de knoflookteen, meng alle ingrediÔnten en laat trekken. Maak de komkommersla. Schil de komkommer en snij in staafjes. Snij de muntblaadjes in reepjes. Hak de lente-uitjes en de halve Spaanse peper fijn. Meng nu luchtig onder elkaar met enkele druppels citroensap en olijfolie, kruid bij met peper en zout en laat minstens 1 u. rusten.

Kruid de vis met peper en zout en bestrijk de velkant met olijfolie. Bak ze net gaar in olijfolie.

Snij de dadels in stukken en verdeel ze met de verse koriander telkens tussen twee filets. Schik de vis op de borden en werk af met het slaatje en de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content