Makreel met dadels en pittige komkommersalade
Voor 4:
Voor 4:
8 makreelfilets
2 el olijfolie
zwarte peper en zeezout
10 ontpitte, gedroogde dadels
Koriander
Voor de yoghurtsaus::
1 dl romige Griekse yoghurt
een scheut karnemelk
1 gehalveerde teen knoflook
peper en zout,
cayennepeper
Voor de komkommersalade:
1 geschilde en in staafjes gesneden komkommer
16 fijngesneden muntblaadjes
2 fijngehakte lente-uien
1/2 fijngehakte Spaanse rode peper
citroensap
olijfolie
zwarte peper en zeezout
Maak eerst de yoghurtsaus: meng alle ingrediënten onder elkaar en laat trekken. Meng de ingrediënten voor de komkommersalade luchtig onder elkaar en laat minstens 1 u. rusten.
Kruid de makreelfilets met peper en zout en bestrijk het vel met olijfolie. Bak de filets net gaar in olijfolie. Snij de dadels fijn en verdeel ze samen met de koriander tussen de makreelfilets.
Schik op 4 borden en serveer met de komkommersalade. Werk af met de yoghurtsaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier