Gevulde courgettes

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 grote of 2 kleine courgettes
  • harissa
  • 600 g kalfs/varkensgehakt
  • 100 g gemalen gruyère
  • 4 eetlepels ketchup
  • 1 ei
  • peper
  • lookzout
  • olijfolie
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 250 g rijst
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de courgette overlangs en schep er een beetje vruchtvlees uit. Bestrijk de helften met wat harissa en bestrooi ze met een beetje gruyère.
  2. Maak het gehakt aan met de ketchup, het ei, peper en lookzout, 2 eetlepels paneermeel en de rest van de kaas (houd nog een beetje opzij voor het gratineren).
  3. Vul de courgettehelften met het gehakt en schik ze in een ovenschotel. Strooi er wat kaas en paneermeel over, bedruppel ze met olijfolie en zet ze een uurtje in de oven.
  4. Bedruip de gevulde courgettes regelmatig met wat stoofvocht. Bereid ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content