Maïté’s gevulde courgettes
Ingrediënten voor 4 personen:
Ingrediënten voor 4 personen:
1 grote of 2 kleine courgettes harissa
600 g kalfs/varkensgehakt
100 g gemalen gruyère
4 eetlepels Heinz Tomato Ketchup
1 ei
peper en lookzout
olijfolie
3 eetlepels Anco Paneermeel
250 g Bosto Mediterraneo Rice
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de courgette( s) overlangs en schep er een beetje vruchtvlees uit. Bestrijk de helften met wat harissa en bestrooi ze met een beetje gruyère. Maak het gehakt aan met de ketchup, het ei, peper en lookzout, 2 eetlepels paneermeel en de rest van de kaas (houd nog een beetje opzij voor het gratineren). Vul de courgettehelften met het gehakt en schik ze in een ovenschotel. Strooi er wat kaas en paneermeel over, bedruppel ze met olijfolie en zet ze een uurtje in de oven. Bedruip ze regelmatig met wat stoofvocht. Bereid ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier