Voor 4:

5 dl kippenbouillon

1 grote maiskolf (schoongemaakt)

3 el olijfolie

1 fijngesneden sjalot

200 g risottorijst

4 el droge witte wijn

5 stuks lente-ui (in kleine ringen gesneden)

200 g maiskorrelpuree uit blik (of 150 g gekookte maiskorrels, gepureerd met 5 cl melk)

3 el geraspte Parmezaanse kaas

boter

peper en zout

olijfolie

Breng de bouillon aan de kook.

Zet de maiskolf rechtop, met de punt omlaag en snij de korrels vlak langs de kolf af. De kern heeft u niet nodig.

Verhit de olijfolie en fruit de sjalot erin aan gedurende 5 min. Voeg de maiskorrels en de rijst toe en laat 2 min. doorwarmen. Voeg de wijn en de bouillon in een keer toe en laat onder regelmatig roeren gaarkoken.

Voeg de lente-ui, de maispuree, de kaas en een klont boter toe en schep goed om. Kruid met peper en zout en werk af met olijfolie.

Tijd: 35'

Moeilijk: 2

Voor 4:5 dl kippenbouillon1 grote maiskolf (schoongemaakt)3 el olijfolie1 fijngesneden sjalot200 g risottorijst4 el droge witte wijn5 stuks lente-ui (in kleine ringen gesneden)200 g maiskorrelpuree uit blik (of 150 g gekookte maiskorrels, gepureerd met 5 cl melk)3 el geraspte Parmezaanse kaasboterpeper en zoutolijfolieBreng de bouillon aan de kook.Zet de maiskolf rechtop, met de punt omlaag en snij de korrels vlak langs de kolf af. De kern heeft u niet nodig.Verhit de olijfolie en fruit de sjalot erin aan gedurende 5 min. Voeg de maiskorrels en de rijst toe en laat 2 min. doorwarmen. Voeg de wijn en de bouillon in een keer toe en laat onder regelmatig roeren gaarkoken.Voeg de lente-ui, de maispuree, de kaas en een klont boter toe en schep goed om. Kruid met peper en zout en werk af met olijfolie.Tijd: 35'Moeilijk: 2