Ingrediënten

Voor 4:

  • klontje boter
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 6 lente-uien
  • 1 dikke teen knoflook
  • 1 dl groente- of kippenbouillon
  • 300 g maïskorrels
  • 1 dl room
  • 12 jakobsvruchten zonder koraal
  • 3 el olijfolie
  • enkele plukjes tijm
  • peper en zout

Smelt de boter in een pan en bak 75 g spekblokjes goudbruin. Hak de lente-uien en knoflook fijn en doe ze erbij. Laat 5 min. meefruiten en blus met de bouillon. Laat inkoken. Voeg de maïskorrels en room toe. Laat indikken. Bak de jakobsvruchten en resterende spekblokjes goudbruin in de olijfolie. Kruid de jakobsvruchten naar smaak en serveer op een bedje maïsragout. Werk af met de spekblokjes en tijm.

Tip: deze maïsragout is ook heerlijk met gebakken zalmfilet of kalkoenlapjes. Pureer eventueel een kwart van de maïskorrels en roer onder de ragout voor meer binding.

Smelt de boter in een pan en bak 75 g spekblokjes goudbruin. Hak de lente-uien en knoflook fijn en doe ze erbij. Laat 5 min. meefruiten en blus met de bouillon. Laat inkoken. Voeg de maïskorrels en room toe. Laat indikken. Bak de jakobsvruchten en resterende spekblokjes goudbruin in de olijfolie. Kruid de jakobsvruchten naar smaak en serveer op een bedje maïsragout. Werk af met de spekblokjes en tijm. Tip: deze maïsragout is ook heerlijk met gebakken zalmfilet of kalkoenlapjes. Pureer eventueel een kwart van de maïskorrels en roer onder de ragout voor meer binding.