Voor 4:

200 g bloem

2 el polenta

1 el suiker

1,5 tl bakpoeder

een snuif zout

1/4 tl cayennepeper

1,25 dl volle melk

1 ei

100 g gekookte maiskorrels

honing naar keuze

Meng bloem, polenta, suiker, bakpoeder, zout en cayennepeper in een kom. Voeg de melk en het ei toe en klop tot een dik beslag. Voeg op het einde de maiskorrels toe en schep goed om. Zet gedurende 1 uur in de ijskast.

Verhit frituurolie en schep het beslag met behulp van een eetlepel in de olie (om beignets van ongeveer 5 cm diameter te krijgen). Frituur goudbruin en laat nadien uitlekken op keukenpapier. Bedruip met honing en serveer meteen.

Voor 4:200 g bloem2 el polenta1 el suiker1,5 tl bakpoedereen snuif zout1/4 tl cayennepeper1,25 dl volle melk1 ei100 g gekookte maiskorrelshoning naar keuzeMeng bloem, polenta, suiker, bakpoeder, zout en cayennepeper in een kom. Voeg de melk en het ei toe en klop tot een dik beslag. Voeg op het einde de maiskorrels toe en schep goed om. Zet gedurende 1 uur in de ijskast.Verhit frituurolie en schep het beslag met behulp van een eetlepel in de olie (om beignets van ongeveer 5 cm diameter te krijgen). Frituur goudbruin en laat nadien uitlekken op keukenpapier. Bedruip met honing en serveer meteen.