Madrileense cocido

  • Moeilijkheid

Voor 6 personen:

600 gram runderschenkel

150 gram gerookt borststuk

100 gram spek

1 chorizo om te koken

300 gram kikkererwten

6 wortelen

Â1/2 groene kool

1 ui

Â1/2 knoflookbol

1 koffielepel soda

1 boeketje kruiden

2 kruidnagels

grof zout

peper

Leg de kikkererwten en de soda in een kom met koud water en laat 12 uur rusten. Leg de schenkel, het spek, de gerookte borst, de uitgelekte kikkererwten, de gepelde ui met daarin de kruidnagel, het grof zout en het kruidenboeket in een grote kookpan met water. Laat alles gedurende 2 uur op een zacht vuurtje sudderen. Schep af en toe het vet weg. Voeg eerst de gekuiste wortelen toe en na 30 minuten ook de andere groenten en de chorizo. Laat nog eens 30 minuten doorkoken. Dien de groenten en het vlees heel warm op. Serveer de bouillon eventueel apart en voeg er dan wat vermicelli en witte wijn aan toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content