Macarons

10-06-2011, 13:58
Bijgewerkt op: 21-10-2024, 15:55
Voor ± 30 macarons
- 250 g gemalen of fijngestampte amandelen
- 250 g fijne poedersuiker
- 35 g meel
- 4 eiwitten
- een paar druppeltjes vanille-extract
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de amandelen in een grote kom en maak er een kuiltje in voor het meel en de poedersuiker. Kneed door elkaar en maak opnieuw een kuiltje om de eiwitten langzaam door het geheel te mengen. Voeg ook het vanille-extract toe. Zorg dat het beslag mooi zacht blijft.
- Neem een spuitzak of een houten lepel om de macarons vorm te geven. Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg er bolletjes van 3 tot 5 cm doorsnee op. Zet 15 tot 20 min. in de oven, tot de macarons goudbruin beginnen te kleuren. Schenk een beetje water tussen het bakpapier en de ovenplaat om de macarons los te krijgen zonder ze te breken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier