Maatjes met linzen

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

4 maatjes

100 gr linzen van Puy

Â1/2 rode ui

1 tomaat

1 sap van 1 citroen

2 eetlepels koolzaadolie

1 lepel platte peterselie

1 lepel mosterd

zwarte peper uit de molen

roze peper gehakt

Â1/2 l kippenbouillon

Garniture aromatique (1/4 wortel, Â1/2 sjalot, tijm/laurier, 1 klein stengeltje selder)

Spoel de linzen, doe ze in een kom samen met de aromaten en bevochtig met de kippenfond, tot juist onder, kook de linzen op een zacht vuurtje en laat ze afkoelen. Maak een vinaigrette met mosterd, citroensap en koolzaadolie.

Hak peterselie en rode ui fijn. Breng de linzen op smaak met de vinaigrette, doe er de ui, peterselie en de 2 soorten peper bij. Serveer de linzen met bovenop een maatjes filet.

Recept: Yves Mattagne

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content