Maatjes met linzen
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
4 maatjes
100 gr linzen van Puy
Â1/2 rode ui
1 tomaat
1 sap van 1 citroen
2 eetlepels koolzaadolie
1 lepel platte peterselie
1 lepel mosterd
zwarte peper uit de molen
roze peper gehakt
Â1/2 l kippenbouillon
Garniture aromatique (1/4 wortel, Â1/2 sjalot, tijm/laurier, 1 klein stengeltje selder)
Spoel de linzen, doe ze in een kom samen met de aromaten en bevochtig met de kippenfond, tot juist onder, kook de linzen op een zacht vuurtje en laat ze afkoelen. Maak een vinaigrette met mosterd, citroensap en koolzaadolie.
Hak peterselie en rode ui fijn. Breng de linzen op smaak met de vinaigrette, doe er de ui, peterselie en de 2 soorten peper bij. Serveer de linzen met bovenop een maatjes filet.
Recept: Yves Mattagne
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier