Maanzaadvlecht

Nodig:

Nodig:

7 g gedroogde gist

250 g bloem

50 g boter

een snuifje zout

30 g fijne, witte suiker

1 losgeklopt ei

de fijngeraspte schil van een halve onbespoten citroen

een klein kopje rozijnen

30 g poedersuiker

1 eetlepel citroensap.

Vulling:

90 g maanzaad

1/4 l melk

2 eetlepels maïsmeel

1 eierdooier

30 g boter

60 g hazelnoten, geroosterd en gehakt

Zeef de bloem met het zout en de gist. Voeg de boter, suiker, het ei en het citroenraspsel toe en kneed het deeg 5 minuten op een met bloem bestoven werkplaat. Leg het deeg in een met olie ingewreven kom, dek af met een met olie ingewreven stuk plasticfolie en laat 1 à 2 uur op een warme plaats rusten. Doe het maanzaad met de rozijnen en de helft van de melk in een steelpan en kook de ingrediënten 6 minuten zachtjes tot het maanzaad opzwelt en de melk is opgenomen. Meng de rest van de melk met de eierdooier en het maïsmeel en schenk dit mengsel bij het maanzaad. De massa laten koken tot deze dikt. De pan van het vuur halen en de boter al roerende toevoegen. Laten afkoelen en de hazelnoten al roerende toevoegen.

Het deeg uitrollen tot een rechthoekige lap en bestrijken met het maanzaadmengsel. Het deeg oprollen en in de lengte doormidden snijden. Van de twee helften een vlecht vormen. De vlecht in een met boter ingesmeerde vorm leggen en de uiteinden tegen elkaar drukken. De vlecht zo’n 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C bakken. De poedersuiker en het citroensap mengen en de vlecht met dit mengsel bestrijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content