Je kan ook zelf thuis een echte Italiaanse pizza maken aan de hand van dit eenvoudig recept.

Ingrediënten beleg
Groene pesto
Elvea Pizza a Casa tomatenbasis
250 gr mozzarella
4 verse tomaten
groene olijven
verse basilicum
peper en zout
pizzakruiden
150 gr peperoni

Ingrediënten deeg

200 gr bloem
100 gr water
7 gr instant gist (of 18 gr verse)
2 el olijfolie
1 kl zout
1/2 el honing


Bereidingswijze

Doe de bloem in een grote mengkom. Meng het water, gist, honing, zout en olijfolie. Kneed het watermengel met de bloem tot een homogene massa. Dek het deeg af met een keukenhanddoek of plastic folie en laat dit 90 minuten rijzen.

Rol het deeg uit, op een met bloem bestrooid werkvlak, tot je de gewenste pizza bodem dikte bekomt. Bestrijk met groene pesto. Bestrijk daarover een dun laagje tomatensaus. Beleg met schijfjes tomaat, mozzarella, groene olijven en peperoni. Kruid af met peper, zout en pizzakruiden. Versier met enkele blaadjes verse basilicum. Bak de pizza`s 15 tot 20 min in een voorverwarmde oven op 220 graden.

Tip: Als tomatenbasis kan je de Pizza a Casa van ELVEA gebruiken om de echte Italiaanse smaak te verkrijgen. Om de pizza af te werken, kan je die besprenkelen met Filippo Berio olijfolie. (RDM)

Je kan ook zelf thuis een echte Italiaanse pizza maken aan de hand van dit eenvoudig recept. Ingrediënten beleg Groene pesto Elvea Pizza a Casa tomatenbasis 250 gr mozzarella 4 verse tomaten groene olijven verse basilicum peper en zout pizzakruiden 150 gr peperoni Ingrediënten deeg 200 gr bloem 100 gr water 7 gr instant gist (of 18 gr verse) 2 el olijfolie 1 kl zout 1/2 el honing Bereidingswijze Doe de bloem in een grote mengkom. Meng het water, gist, honing, zout en olijfolie. Kneed het watermengel met de bloem tot een homogene massa. Dek het deeg af met een keukenhanddoek of plastic folie en laat dit 90 minuten rijzen. Rol het deeg uit, op een met bloem bestrooid werkvlak, tot je de gewenste pizza bodem dikte bekomt. Bestrijk met groene pesto. Bestrijk daarover een dun laagje tomatensaus. Beleg met schijfjes tomaat, mozzarella, groene olijven en peperoni. Kruid af met peper, zout en pizzakruiden. Versier met enkele blaadjes verse basilicum. Bak de pizza`s 15 tot 20 min in een voorverwarmde oven op 220 graden. Tip: Als tomatenbasis kan je de Pizza a Casa van ELVEA gebruiken om de echte Italiaanse smaak te verkrijgen. Om de pizza af te werken, kan je die besprenkelen met Filippo Berio olijfolie. (RDM)