Luikse salade

Aardappelen, prinsessenboontjes en spek met een lekkere saus: met deze Luikse salade zet je een echte Belgische klassieker op tafel.

Luikse salade
Nodig
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 250 g prinsessenboontjes
  • 125 g spek in reepjes
  • 1 el boter
  • 1 ui
  • dragon in azijn
  • platte peterselie
Zo maak je de Luikse salade
  1. Verwijder de draden van de prinsessenbonen indien nodig en kook de groente beetgaar in kokend water met wat zout. Giet het kookvocht af en verfris onder stromend koud water.
  2. Kook de ongeschilde aardappelen met wat zout. Pel, snij in plakjes en bak kort. Voeg de aardappelen toe aan de prinsessenbonen, kruid met peper van de molen en voeg versneden dragon toe. Hou warm.
  3. Bak het spek in de boter uit. Leg de aardappelen en prinsessenbonen op een voorverwarmde schotel, lepel het spek eroverheen en bestrooi met fijngesnipperde ui en gehal
  4. Zet de pan terug op het vuur, giet een scheutje dragonazijn in de pan, roer de bakrestjes los en giet uit over de salade. Roer alles door elkaar en serveer de Luikse salade warm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content