Luikse salade

Voor 4 personen
  • 200 g gerookt spek in reepjes
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 700g fijne sperzieboontjes
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • boter
  • 1 dl wijnazijn (rood of wit)
  • peper uit de molen
  • zout
Bereiding
  1. Kook de aardappelen gaar in de schil. Laat ze wat afkoelen en pel ze. Spoel de boontjes af en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Snipper de uien.
  2. Blancheer de spekreepjes 1 minuut in water. Giet ze af en dep ze goed droog. Leg de spekplakjes op bakpapier en zet 10 à 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Bak de spekreepjes knapperig en bruin in wat boter, samen met de uisnippers.
  3. Vermeng aardappelen, boontjes, spekreepjes en uien in een grote kom. Deglaceer de braadpan van de spekjes met de wijnazijn. Laat even opkoken en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  4. Schenk de warme azijnsaus bij de salade. Schep goed om. Werk af met de knapperig gebakken spekplakjes en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content