Lotiaans geïnspireerde scampisalade

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

600 g rauwe, ongepelde scampi’s

1 el olijfolie

1 stengel citroengras (of 4 takjes citroenmellisse)

1 limoen

3 takjes verse munt

1/2 bosje verse koriander

1 bakje kerstomaatjes

2 takken witte selder

1 verse rode chilipeper (of meer, naar smaak)

2 cm verse gemberwortel

1 teentje knoflook

5 lente-uitjes

het hart van een kropsla

zwarte peper, zout en suiker.

Laat de scampi’s gedeeltelijk ontdooien en pel ze (behoud het uiteinde van het staartje voor het zicht). Snij de staarten in de lengte tot op 1,5 cm van het uiteinde in twee en verwijder het darmkanaal met de punt van een mesje. Was de sla. Schil en rasp de gember, snij de citroenstengel in plakjes en pers de knoflook. Bak al roerend gember, citroenstengel en knoflook 30 seconden in hete olijfolie. Voeg de scampi’s toe en bak alles 3 minuten, al roerend. Kruid met peper en zout en zet opzij. Was en versnipper de koriander, munt en lente-uitjes. Halveer de kerstomaatjes en snij de witte selder in blokjes. Snij de chilipeper zeer fijn (opletten voor vingers en ogen, trek eventueel keukenhandschoenen aan). Meng alle ingrediënten (behalve de sla en de limoen) door elkaar en besprenkel met limoensap. Kruid het mengsel naar smaak met peper, zout en suiker. Bedek 4 borden met een laagje slablaadjes en verdeel het scampimengsel over de borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content