Ingrediënten

 • +/- 120 g Iberico vlees (varken uit Spanje)
  4 eetlepels couscous
  2 eetlepels gekonfijte tomaat
  1 venkel
  handvol rucola
  1 eetlepel kappertjes
  2 dl groenten of kippen bouillon
  stukje parmezaan
  handvol basilicum
  1 citroen
  1 teentje look
  2dl vleesbouillon
  1 sjalot
  tijm & rozemarijn

Voor de couscous de bouillon koken en op de couscous gieten, afdekken en even laten opzwellen. Daarna de couscous afmaken met tomaat, kappers, parmezaan & basilicum. Voor de afwerking wat olijfolie, citroensap, peper en zout. Dan de venkel fijnsnijden ( eerst schillen) en marineren in chardonnayazijn, sushiazijn en olijfolie.

Tenslotte het vlees kruiden en afbakken in olijfolie, wat boter toevoegen en regelmatig oversauzen. Het vlees uit de pan halen en laten rusten.

Sjalot fijnsnijden en aankleuren in de vetstof. Tijm, look en rozemarijn toevoegen en bevochtigen met de jus van het vlees. 10 minuten laten koken en zeven. Alles dresseren.

Voor de couscous de bouillon koken en op de couscous gieten, afdekken en even laten opzwellen. Daarna de couscous afmaken met tomaat, kappers, parmezaan & basilicum. Voor de afwerking wat olijfolie, citroensap, peper en zout. Dan de venkel fijnsnijden ( eerst schillen) en marineren in chardonnayazijn, sushiazijn en olijfolie. Tenslotte het vlees kruiden en afbakken in olijfolie, wat boter toevoegen en regelmatig oversauzen. Het vlees uit de pan halen en laten rusten. Sjalot fijnsnijden en aankleuren in de vetstof. Tijm, look en rozemarijn toevoegen en bevochtigen met de jus van het vlees. 10 minuten laten koken en zeven. Alles dresseren.