Ingrediënten

  • +/- 120 g Iberico vlees (varken uit Spanje)
    4 eetlepels couscous
    2 eetlepels gekonfijte tomaat
    1 venkel
    handvol rucola
    1 eetlepel kappertjes
    2 dl groenten of kippen bouillon
    stukje parmezaan
    handvol basilicum
    1 citroen
    1 teentje look
    2dl vleesbouillon
    1 sjalot
    tijm & rozemarijn

Voor de couscous de bouillon koken en op de couscous gieten, afdekken en even laten opzwellen. Daarna de couscous afmaken met tomaat, kappers, parmezaan & basilicum. Voor de afwerking wat olijfolie, citroensap, peper en zout. Dan de venkel fijnsnijden ( eerst schillen) en marineren in chardonnayazijn, sushiazijn en olijfolie.

Tenslotte het vlees kruiden en afbakken in olijfolie, wat boter toevoegen en regelmatig oversauzen. Het vlees uit de pan halen en laten rusten.

Sjalot fijnsnijden en aankleuren in de vetstof. Tijm, look en rozemarijn toevoegen en bevochtigen met de jus van het vlees. 10 minuten laten koken en zeven. Alles dresseren.

Voor de couscous de bouillon koken en op de couscous gieten, afdekken en even laten opzwellen. Daarna de couscous afmaken met tomaat, kappers, parmezaan & basilicum. Voor de afwerking wat olijfolie, citroensap, peper en zout. Dan de venkel fijnsnijden ( eerst schillen) en marineren in chardonnayazijn, sushiazijn en olijfolie. Tenslotte het vlees kruiden en afbakken in olijfolie, wat boter toevoegen en regelmatig oversauzen. Het vlees uit de pan halen en laten rusten. Sjalot fijnsnijden en aankleuren in de vetstof. Tijm, look en rozemarijn toevoegen en bevochtigen met de jus van het vlees. 10 minuten laten koken en zeven. Alles dresseren.