Lolly’s van meringue met citroen

Voor ± 25 lolly’s (afhankelijk van de vorm):

Voor ± 25 lolly’s (afhankelijk van de vorm):

10 g gelatine (in poeder)

60 g + 135 g water

115 g suiker

125 g limoensap

witte chocolade

melkchocolade

pure chocolade

soepele vorm van silicone

Laat de gelatine weken in 60 g water.

Maak met de rest van het water en de suiker 250 g stroop. Breng tot aan het kookpunt. Voeg het limoensap en de gelatine toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 24 uur rusten in de ijskast.

Klop de volgende dag de stroop met de mixer op tot schuim. Giet in een soepele vorm, prik er stokjes in en zet in de diepvriezer.

Dop de opgesteven lolly’s in de chocolade die vloeibaar gemaakt is au bain-marie of in de magnetron.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content