2 gambas
stokjes in warm water geweekt
100 g amandelpoeder
50 g polenta
verse koriander
knoflook
eierdooiers
pijpajuin
rode ajuin
Nodig voor de saus:
225 g geschaafde amandelen
1 el sambal
4 el verse koriander
1 el vissaus
sap van 1 limoen
4 el notenolie
1 l yoghurt
peper en zout
Laat de amandelen bruin kleuren en afkoelen. Meng de ingrediënten, behalve de yoghurt, voor de saus in een cutter of mixer. Doe er dan yoghurt bij en laat nog even draaien en werk af met peper en zout.
Maak de paneermix met polenta, amandelpoeder, gehakte koriander en look.
Verwijder het darmkanaal van de gamba’s en steek ze op een stokje, rol ze door het ei en de paneermix. Frituur de lollipops, serveer ze op de uiensla en lepel er de saus rond.
Recept: Ingrid Neven – Restaurant Pazzo
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier