Linzensoep met gerookte zalm

© Getty

Een kommetje hartverwarmende linzensoep met reepjes gerookte zalm maakt je dag meteen helemaal goed.

Voor 4 personen
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 4 kl olijfolie
  • 1 wortel
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje selderij
  • 1 laurierblaadje
  • 200 g groene linzen
  • 1 l water
  • 4 el zure room
  • vijfpepermengeling
  • peper van de molen
  • zout

Bereiding

  1. Snijd de zalm in fijne reepjes, doe in een schaal, kruid met vijfpepermengeling en besprenkel met een straaltje olijfolie. Dek af en zet koel weg. Schil en snijd de wortel in plakjes, pel de knoflook. Doe beide in een pan met de selderij, laurier en de gespoelde linzen. Voeg het water toe en breng aan de kook.
  2. Verwijder het schuim en zet het vuur lager. Laat 1 uur zacht koken. Kruid halverwege de kooktijd flink met peper en licht met zout. Verwijder de selderij en laurier als de linzen gaar zijn. Houd 4 el linzen apart en mix de rest met het kookvocht tot een smeuĆÆge soep. Kruid indien nodig bij en warm zacht weer op.
  3. Schep de linzensoep in kommetjes en schik er de reepjes gerookte zalm met de apart gehouden linzen en zure room op. Werk af met een draai van de pepermolen en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content