Linzensoep met gepocheerd ei

Dit algemene beeld van gele linzen behoort niet tot het recept.
  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

200 g groene of bruine linzen

1 middelgrote ui

1 middelgrote wortel

1 preiwit

15 cl droge witte wijn

1 l gevogeltebouillon

1 el vierge olijfolie

1 takje tijm

1 knoflookteentje

1 dl slagroom

4 gepocheerde eieren

Pel de ui, schil de wortel, maak het preiwit schoon. Snij de groenten in dobbelsteentjes en spoel ze af. Laat ze in wat olijfolie 3 tot 4 minuten glazig worden in een pan op middelhoog vuur zonder ze te kleuren. Giet de linzen in een fijne zeef en spoel ze flink onder de kraan. Voeg ze vervolgens bij de groenten in de pan, samen met de tijm en het gepelde lookteentje. Kruid licht met zout en peper. Bevochtig met de wijn en breng aan de kook. Voeg er de warme gevogeltebouillon bij. Breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en draai de vlam laag: de soep moet tegen het kookpunt aan blijven en dat gedurende een 75 minuten. Verwijder look en tijm. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Pocheer net voor het opdienen de eieren in 2 ƃ 3 liter kokend water met een scheutje azijn. Serveer de soep in kommen of diepe borden. Schep de eieren erop en werk af met wat opgeklopte slagroom.

* Deze soep kan ook worden opgediend met haringfilet of gemarineerde zalm, versneden in blokjes of reepjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content