Linzensalade
Voor 2 personen:
Voor 2 personen:
1 blik bruine linzen
het borstvlees van 1 kip
1 sinaasappel
2 jonge uitjes
5 eetlepels arachideolie
2 eetlepels frambozenazijn
1 eetlepel mosterd
zout
peper
Giet de linzen in een zeef. Spoel en laat uitlekken. Bewaar apart in een kommetje. Pel de sinaasappel en ontdoe de partjes van de vellen. Snijd de ui in plakjes. Bak het kippenwit ongeveer 15 minuten in een pan. Snijd het daarna in fijne plakjes in de lengte. Bereid de vinaigrette door de olie, de azijn, de mosterd, het zout en de peper te mengen. Giet de vinaigrette over de linzen en laat 15 minuten doordringen. Doe de linzen, de sinaasappelpartjes, de uien en de kip vervolgens in een schaal. Meng goed en serveer onmiddellijk.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier