Voor 4 tot 6 personen:
200 gram gedroogde groene linzen, gewassen
3/4 liter water
1/2 rode ui of bosuitjes, heel gelaten
een handvol verse muntblaadjes
Voor de vinaigrette:
1/2 rode ui of 3 bosuitjes, fijngehakt
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
1 teentje knoflook, uitgeperst
peper en zout
fijngehakte munt om te garneren
Doe de linzen met het water en de halve ui of de drie bosuitjes in een grote pan. Voeg een paar takjes munt toe. Breng het water aan de kook, zet het vuur lager en laat de linzen zachtjes gaar koken ong. 1 uur of korter. De linzen moeten zacht zijn maar mogen niet uit elkaar vallen. Giet de linzen af. Verwijder de uitjes en takjes munt. Giet de vinaigrette over de linzen als ze nog warm zijn. Voeg de fijngehakte uitjes toe, en schep ze goed door de linzen. Hak ook de muntblaadjes fijn en strooi ze bij de linzen. Roer alles goed om. Laat de linzenschotel 1 tot 2 uur staan om de smaak te ontwikkelen. Garneer de schotel met een paar takjes munt, en geef er pittabrood en een groene salade bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier