Linzen met eendenlever

  • Moeilijkheid

160 g rauwe eendenlever (een snede van 1 cm dik)

200 g gekookte linzen

1 à 2 tomaten

3 à 4 witte champignons

1 à 2 jonge wortelen

4 cl extra vierge olijfolie

1 à 2 cl aceto balsamico

bloem

zeezout, peper

Pel de tomaat en snij ze in blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes. Doe hetzelfde met de wortelen. Bak elke groente 1 à 2 minuten in wat olijfolie in een zeer hete pan. Doe de groenten en de linzen samen in een schaal en giet er de extra vierge olijfolie en de aceto balsamico bij. Breng op smaak.

Wentel de eendenlever even in de bloem en bak hem (1 minuut aan elke zijde) in een hete pan zonder toegevoegde vetstof. Snij hem in 8 porties. Verdeel de linzen over kleine bordjes. Schik de eendenlever er bovenop en bestrooi met een beetje peper en zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content