Nodig voor vier:
500 g linguini deegwaren
2 à 3 gehakte sjalotjes
1/4 l room
6 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
olijfolie
verse, fijngehakte peterselie
300 g wilde paddestoelen of oesterzwammen, in plakjes
24 gamba’s, gepeld en ontdaan van darm
versgemalen zwarte peper
een scheutje witte wijn (demi-sec)
verse parmezaankaas
Kook de linguini al dente. Fruit de fijngehakte sjalot en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de wilde paddestoelen en de gamba’s toe. Blus met een scheutje witte wijn. Nadat de wijn wat verdampt is en de scampi’s gaar zijn, voegt men de room toe. Kort opschudden en op smaak brengen met versgemalen peper. Voeg de pasta bij de saus en meng alles. Versier met versgehakte peterselie en parmezaankaas.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier