Voor 4 personen:
4 eieren
200 gram gedroogde linguine
olijfolie
1 bot witte asperges
1 bot groene asperges
boter
1 citroen
1 bakje gemarineerde tomaten (verkrijgbaar in het warenhuis)
6 eetlepels grofgehakt basilicum
4 eetlepels gesmolten boter
grofgemalen zwarte peper en zeezout
fijngehakt bieslook
Kook de eieren medium in 4 minuten. Kook de linguine beetgaar in lichtgezouten kokend water met een scheutje olijfolie. Schil de asperges, snijd ze in stukken van 4 cm en bak ze krokant in boter. Snijd de citroen in halve schijfjes en bak krokant in olijfolie. Laat uitlekken. Meng de citroen met de uitgelekte gemarineerde tomaten, 4 eetlepels basilicum en de gesmolten boter onder de asperges. Kruid met grofgemalen zwarte peper en zeezout, warm nog even door en roer luchtig onder de linguine.
Verdeel over de borden en werk af met de gepelde en gebroken eieren, de rest van het basilicum en het fijngehakt bieslook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier