Linguine carbonara met pancetta en rozemarijn

  • Moeilijkheid

Linguine carbonara met pancetta en rozemarijn

Voor 4:

25 g boter

2 el olijfolie

125 g pancetta

1 dl prosecco (Italiaanse schuimwijn)

400 g linguine

4 zeer verse eierdooiers

3 el geraspte Parmezaanse kaas

1 el geraspte pecorino romano

2 tl rozemarijn

zwarte peper en zout

Verhit de boter en olijfolie in een pan. Snij de pancetta in fijne reepjes en bak goudbruin. Blus de pan met de prosecco en laat met de helft inkoken. Hou warm. Kook de linguine beetgaar in gezouten kokend water.

Klop de eierdooiers los en meng er beide kazen en de fijngehakte rozemarijn onder. Kruid naar smaak. Giet de linguine af en doe in de pan met pancetta. Voeg de eierdooiers toe en meng goed. Zorg ervoor dat de eieren elke sliert pasta bedekken als een romige saus, maar niet klonteren. Serveer meteen.

Tip: voeg een handvol gebakken boschampignons toe aan de linguine voor een volledige maaltijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content