Voor 1 taart:

Voor de bodem:

125 g boter

200 g verbrokkelde krokante koekjes

Voor de vulling:

4 eierdooiers

4 dl gecondenseerde melk

1,2 dl versgeperst limoensap (ongeveer 12 limoenen)

eventueel opgeklopte room met suiker

Smelt voor de taartbodem de boter in een pan, maar laat ze niet bakken. Doe de boter in een kom met de verbrokkelde koekjes en meng goed tot een homogeen mengsel. Vorm er met de hand een taartbodem mee in een springvorm van 22 cm diameter. Bak 10 min. in een oven van 190°C. Laat volledig afkoelen.

Doe voor de vulling de eierdooiers in een kom en klop ze goed los. Voeg de gecondenseerde melk toe en klop verder. Voeg geleidelijk het limoensap toe, terwijl je zacht blijft kloppen. Door het limoensap zal de saus beginnen in te dikken.

Giet de vulling op de taartbodem, maak de bovenkant egaal en laat ten minste 4 uur opstijven in de ijskast.

Werk eventueel af met opgeklopte room met suiker.

Voor 1 taart:Voor de bodem:125 g boter200 g verbrokkelde krokante koekjes Voor de vulling:4 eierdooiers 4 dl gecondenseerde melk 1,2 dl versgeperst limoensap (ongeveer 12 limoenen) eventueel opgeklopte room met suikerSmelt voor de taartbodem de boter in een pan, maar laat ze niet bakken. Doe de boter in een kom met de verbrokkelde koekjes en meng goed tot een homogeen mengsel. Vorm er met de hand een taartbodem mee in een springvorm van 22 cm diameter. Bak 10 min. in een oven van 190°C. Laat volledig afkoelen.Doe voor de vulling de eierdooiers in een kom en klop ze goed los. Voeg de gecondenseerde melk toe en klop verder. Voeg geleidelijk het limoensap toe, terwijl je zacht blijft kloppen. Door het limoensap zal de saus beginnen in te dikken.Giet de vulling op de taartbodem, maak de bovenkant egaal en laat ten minste 4 uur opstijven in de ijskast.Werk eventueel af met opgeklopte room met suiker.