Limoensoep met grote garnalen

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

400 g gekookte grote garnalen (of scampi’s)

3/8 l kippenbouillon

1 stengel citroengras (te koop in de oosterse winkel)

zout

peper

verse gemberwortel

1 eetlepel geraspte schil van onbehandelde limoen 2 in ragfijne plakjes gesneden geschilde limoenen

3 eetlepels limoensap

30 druppels tabasco (of een fijngesneden, pikant Spaans pepertje)

1 bosje koriander

Kippenbouillon aan de kook brengen met citroengras en geschilde en gesnipperde gember. Je kan de schalen van de garnalen opstoven, vocht toevoegen en 20 min laten koken. Zo krijg je een lekkere bouillon.

Zeef de bouillon en doe er de scampi’s en de gehakte koriander bij. Breng op smaak met tabasco, peper, zout, gerapste limoenschil en limoensap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content