Ingrediënten

  • bloemkool
  • boter
  • peper, zout en muskaatnoot
  • room van 40 % vetgehalte
  • sprotfilets

Voor de zalm van bloemkool nemen we een inlandse bloemkool. Even opkuisen en laten volledig gaarstomen. We doen deze warm in een keukenrobot met +/- 50g boter, peper, zout en muskaatnoot.

Terwijl de keukenrobot draait doen we er +/- 100cc room bij van 40% vetgehalte. We moeten een mooie egale massa hebben als resultaat.

De bloemkoolzalf leggen we als bodem op een bordje en hierop enkele lauwe sprotfilets.

Voor de zalm van bloemkool nemen we een inlandse bloemkool. Even opkuisen en laten volledig gaarstomen. We doen deze warm in een keukenrobot met +/- 50g boter, peper, zout en muskaatnoot. Terwijl de keukenrobot draait doen we er +/- 100cc room bij van 40% vetgehalte. We moeten een mooie egale massa hebben als resultaat.De bloemkoolzalf leggen we als bodem op een bordje en hierop enkele lauwe sprotfilets.