Licht geroosterde zeetongfilets met cantharellen en tuinboontjes, zachte currycoulis met gember

  • Moeilijkheid

Voor vier personen:

4 Noordzeetongen (+/- 350 g in filets)

200 g cantharellen

1 dl kippenbouillon

1 dl visfumet

1 theelepel currypoeder

1 knolletje gember

100 g boter

6 hele tuinbonen

olijfolie

1 el in boter gestoofde sjalotten

Vraag de visboer vier Noordzeetongen te fileren. Plooi de filets mooi samen per twee, wentel ze even in de olijfolie en rooster ze, heel kort, in een hete grillpan. Pel de tuinbonen, blancheer de bonen en verwijder het laatste vlies. Gaar de vis acht minuten in een oven (180°C). Bak ondertussen de cantharellen in warme boter en voeg de sjalotten toe. Blus de warmte in de pan met fumet en kippenbouillon. Giet alles door een zeef en laat het vocht inkoken samen met de gember en de curry tot er een derde van het oorspronkelijke volume overblijft. Klop de saus op met behulp van een staafmixer en zeef de luchtige saus. Warm nog kort de cantharellen en de tuinbonen op en schik alles met de tongfilets op warme borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content