Licht gegaarde tonijn met heldere canneloni van soja en krab en roereitje met sojaschuim

  • Moeilijkheid

Voor 4:

30 tonijn per persoon

vadouvan kruiden

avocado

30 g krab per persoon aangemaakt met mayonaise

koriander

basilicum

notenolie

citroensap

Voor de koekjes:

10 g olie

25 g bloem

20 g gemalen parmezaanse kaas

snuifje zout

scheutje water

Voor de gelei:

2 dl water

0,5 dl soja

3 g agar-agar

Voor de espuma

4 dl melk

1 dl room

0,5 dl soja

peper en zout

sherry azijn

2,5 blaadjes gelatine van 3 g

Laat de vadouvan-kruiden trekken in zacht kokende kippenjus, passer en werk op met zure room en mayonaise. Snij mooie balkjes van de tonijn, wentel ze in gehakte koriander en basilicum en bak zeer kort in de pan, snij er later blokjes van.

Kook water en soja en voeg er de agar-agar bij, giet dun uit op een plastiek plank en laat opstijven. Pureer de avocado met notenolie, citroensap, peper en zout en vul hiermee een spuitzak. Snij rechthoekjes uit de gelei en rol op met krab en avocado.

Meng alle ingrediƫnten voor de koekjes en bak er driehoekjes van.

Voor de espuma meng je alle ingrediĆ«nten. Haal het eitje leeg en maak er een smeuĆÆg roerei mee, vul het eitje daarmee op en spuit er de espuma van soja op.

Dresseer afwisselend de tonijn en de gelei, plaats er de koekjes tussen en werk af met sojadressing en vadouvan-crĆØme

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content