Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • sla naar keuze
  • 2 filets van gerookte forel
  • 2 filets van gerookte haring
  • 1 appel Granny Smith
  • 2 eetlepels suiker
  • het sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel rozijntjes
  • gebakken broodkorstjes

Vinaigrette:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 kleine eetlepel ciderazijn
  • 1 mespuntje suiker
  • 2 koffielepels Calvados
  • peper en zout

De aangegeven ingrediënten voor de vinaigrette al kloppend mengen. De filets van de gerookte vis in stukjes snijden. De appel schillen en in schijfjes snijden. 1 dl water met 2 eetlepels suiker en het sap van een halve citroen verwarmen. De schijfjes appel kort blancheren in suikerwater. De sla wassen en de bladeren op maat trekken. Sla, vis, appel, rozijntjes en de vinaigrette in een slakom mengen. De salade uitscheppen op borden en bestrooien met broodkorstjes.

De aangegeven ingrediënten voor de vinaigrette al kloppend mengen. De filets van de gerookte vis in stukjes snijden. De appel schillen en in schijfjes snijden. 1 dl water met 2 eetlepels suiker en het sap van een halve citroen verwarmen. De schijfjes appel kort blancheren in suikerwater. De sla wassen en de bladeren op maat trekken. Sla, vis, appel, rozijntjes en de vinaigrette in een slakom mengen. De salade uitscheppen op borden en bestrooien met broodkorstjes.