Lentesla met gerookte visstukjes op Normandische wijze

© Getty

Voor vier personen
  • sla naar keuze
  • 2 filets van gerookte forel
  • 2 filets van gerookte haring
  • 1 appel Granny Smith
  • 2 eetlepels suiker
  • het sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel rozijntjes
  • gebakken broodkorstjes
Vinaigrette
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 kleine eetlepel ciderazijn
  • 1 mespuntje suiker
  • 2 koffielepels calvados
  • peper en zout
Bereiding
  1. De aangegeven ingrediënten voor de vinaigrette al kloppend mengen. De filets van de gerookte vis in stukjes snijden. De appel schillen en in schijfjes snijden.
  2. 1 dl water met 2 eetlepels suiker en het sap van een halve citroen verwarmen. De schijfjes appel kort blancheren in het suikerwater.
  3. De sla wassen en de bladeren op maat trekken. Sla, vis, appel, rozijntjes en de vinaigrette in een slakom mengen. De Normandische lentesla uitscheppen op borden en bestrooien met broodkorstjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content