Lendenkarbonade met trappistenbier

2466983

Voor 4 tot 6 personen:

Lendenkarbonade met trappistenbier

Voor 4 tot 6 personen:

1 klontje boter

1 el extra vergine olijfolie

800 g lenden- of schouderkarbonades met been

1 ui

2 wortelen

12 aardappelen

4 lente-uien

2 laurierblaadjes

1 à 2 dl gevogeltebouillon

20 cl trappistenbier

peper en zout

Meng de boter en de olie in een gietijzeren stoompan en fruit het vlees erin. Zet opzij.

Slink de gesnipperde ui in hetzelfde mengsel. Leg het vlees weer terug, voeg de grof gesneden wortelen, aardappelen, lente-uien en laurier toe.

Schenk de bouillon en het bier erbij. Breng op smaak.

Dek af en zet 1 u. in de op 160°C voorverwarmde oven.

Laat vervolgens in de afgesloten stoofpan staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content