Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g aardbeien
  • 1 overlangs opengesneden vanillepeul
  • 3 royale el griessuiker
  • 2 grofgehakte takken munt
  • 4 kleine el plattekaas
  • enkele muntblaadjes
  • zwarte peper van de molen

Hou 8 aardbeien apart en snij de rest grof. Doe met vanille, suiker en munt in een pan en zet au bain-marie op een zacht vuur. Laat 30 minuten zacht 'smelten' tot compote. Laat afkoelen en uitlekken in een fijne zeef. De lek moet helder van kleur zijn, zoals consommé.

Verdeel de lek over 4 diepe borden, werk af met de fijngesneden aardbeien, plattekaas en munt. Geef nog een draai van de pepermolen en serveer.

Hou 8 aardbeien apart en snij de rest grof. Doe met vanille, suiker en munt in een pan en zet au bain-marie op een zacht vuur. Laat 30 minuten zacht 'smelten' tot compote. Laat afkoelen en uitlekken in een fijne zeef. De lek moet helder van kleur zijn, zoals consommé. Verdeel de lek over 4 diepe borden, werk af met de fijngesneden aardbeien, plattekaas en munt. Geef nog een draai van de pepermolen en serveer.