Leesknabbels
500 gram bloem
500 gram bloem
375 gram donkere kandijcassonade van Candico
200 gram zachte boter
1 ei
1Â1/2 eetlepel olie
1 koffielepel maagzout
2 koffielepels kaneelpoeder
Klop boter, ei, olie, kaneel, maagzout, een weinig suiker en wat bloem door elkaar.
Voeg beetje bij beetje de suiker en de bloem toe en kneed het deeg met de handen.
Rol van het deeg twee dikke worsten en laat ze enkele uren rusten in de koelkast. Snijd dunne schijfjes van het deeg en schik ze op een beboterde plaat. Bak in een voorverwarmde oven (180°C°). Regelmatig kijken want speculaas kan heel vlug verbranden!
Haal de koekjes onmiddellijk van de warme bakplaat. Laat ze een tijdje afkoelen en hard worden op een rooster. En nu maar heerlijk smikkelen en smullen!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier