Ingrediënten

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 ajuin
  • 3 prei
  • 1/2 teentje knoflook
  • Boter
  • 250 g Zure room
  • 4 plakjes gandaham
  • 100g broodcroutons
  • 3 dl kippebouillon
  • 12 oesters (platte uit de schelp)
  • Peper en zout

Stoof de prei met de ui en de look aan in wat boter. Bevochtig dit met de bouillon en laat dit 6 minuten doorkoken. Mix het geheel en voeg de room toe. Giet door een zeef en laat afkoelen in de koelkast.

Schrik de oester even in een warme sauteuse. Leg ze per drie in een diep bord. Leg op elke oester een shelletje gandaham, schik de croutons errond en serveer de koude preisoep erbij.

Een recept van Wouter Keersmaekers, chef van restaurant De Schone van Boskoop.

Stoof de prei met de ui en de look aan in wat boter. Bevochtig dit met de bouillon en laat dit 6 minuten doorkoken. Mix het geheel en voeg de room toe. Giet door een zeef en laat afkoelen in de koelkast.Schrik de oester even in een warme sauteuse. Leg ze per drie in een diep bord. Leg op elke oester een shelletje gandaham, schik de croutons errond en serveer de koude preisoep erbij.Een recept van Wouter Keersmaekers, chef van restaurant De Schone van Boskoop.