
Lauwe soep van prei met oester en gandaham
03-12-2012, 16:03
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:43
Benodigdheden voor 4 personen:

Benodigdheden voor 4 personen:
1 ajuin
3 prei
1/2 teentje knoflook
Boter
250 g Zure room
4 plakjes gandaham
100g broodcroutons
3 dl kippebouillon
12 oesters (platte uit de schelp)
Peper en zout
Stoof de prei met de ui en de look aan in wat boter. Bevochtig dit met de bouillon en laat dit 6 minuten doorkoken. Mix het geheel en voeg de room toe. Giet door een zeef en laat afkoelen in de koelkast.
Schrik de oester even in een warme sauteuse. Leg ze per drie in een diep bord. Leg op elke oester een shelletje gandaham, schik de croutons errond en serveer de koude preisoep erbij.
Een recept van Wouter Keersmaekers, chef van restaurant De Schone van Boskoop.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier