Lauwe salade van prosciutto, uien en venkel met balsamicokaramel en rozijnen

© Diane Hendrikx Voor 4:
Voor 4:
50 g rozijnen
1/2 dl moscatowijn
4 rode uien
3 el olijfolie
4 kleine venkelknollen
2 el suiker
4 el balsamicoazijn
8 plakjes rauwe ham
een handvol rucola
zwarte peper en zout
Week de rozijnen in de moscato.
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de uien en venkel in parten. Dek af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak de groenten nog 30 à 40 minuten.
Maak de balsamicokaramel: smelt de suiker in een pan met zware bodem op een laag vuuur en laat goudbruin karamelliseren. Blus met balsamicoazijn en laat enkele minuten inkoken tot een stroop.
Schik de groenten, prosciutto, rozijnen en rucola op 4 borden. Werk af met de balsamicokaramel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier