Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 8 kumquats
  • 1 dl aceto balsamico
  • 20 g suiker S2
  • olijfolie (extra vierge)
  • 12 langoustines
  • Japans paneermeel (of broodkruim)
  • 2 eiwitten
  • 6 groene asperges
  • sla (krulsla of iceberg)
  • 1/4 appel
  • 3 champignons
  • 8 blaadjes basilicum
  • 2 citroenen
  • 3 blaadjes munt
  • 100 g hazelnoten

Snij de kumquats fijn (2 mm) en blancheer ze. Zet ze op het vuur met de balsamicoazijn en suiker. Laat vijf minuten inkoken en werk af met olijfolie (4-5 eetlepels). Meng de salades met fijngesneden appel, champignons, basilicum, munt en de gaargekookte asperges. Kruid met olijfolie en citroensap. Snij de langoustines doormidden, paneer ze (haal door eiwit en paneermeel) en bak kort in olijfolie. Rooster de hazelnoten in de pan. Schik de langoustines op de sla, werk af met kumquats en geroosterde hazelnoten.

Snij de kumquats fijn (2 mm) en blancheer ze. Zet ze op het vuur met de balsamicoazijn en suiker. Laat vijf minuten inkoken en werk af met olijfolie (4-5 eetlepels). Meng de salades met fijngesneden appel, champignons, basilicum, munt en de gaargekookte asperges. Kruid met olijfolie en citroensap. Snij de langoustines doormidden, paneer ze (haal door eiwit en paneermeel) en bak kort in olijfolie. Rooster de hazelnoten in de pan. Schik de langoustines op de sla, werk af met kumquats en geroosterde hazelnoten.