Lauw slaatje van scampi’s met gekorste Parmaham

Nodig voor vier:

Nodig voor vier:

20 scampi’s

gemengde sla

50 g fijngesneden Parma- of Gandaham

30 g pijnboompitten

4 eetlepels zure room (of gewone room waaraan enkele druppels citroensap worden toegevoegd)

1 eetlepel aceto balsamico

2 dl goede olijfolie

citroensap

peper van de molen

zout

cayennepeper

bieslook.

De vinaigrette maken met de olijfolie, aceto balsamico, citroensap, peper en zout. Koel bewaren. De ham in een oven van 180° C. gedurende ongeveer 5 minuten drogen tot de ham krokant is en makkelijk breekt. De pijnboompitten kleuren in een pan met antikleeflaag en opletten dat de ze niet te bruin worden. De zure room aanlengen met wat water, op smaak brengen met een mespuntje cayennepeper en zout, en juist voor het opdienen de gesnipperde bieslook toevoegen. De sla wassen, drogen en op het laatste moment door de vinaigrette wentelen. De sla met behulp van een stalen ring in het midden van grote borden schikken. Bestrooien met pijnboompitjes en de gebroken parmaham. De scampi’s pellen, kruiden met peper en zout en langs beide zijden kort bakken. Rondom de sla een cirkel van zure room gieten. De scampi’s in de room leggen en onmiddellijk opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content