Lauw slaatje van gebakken Jakobsschelpen en eendenborst

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

12 jakobsschelpen met koraal

olijfolie

peper en zout

1 wilde-eendenborst

boter

gemengde salade van kruiden en eetbare bloemen (kervel, witloof, krulsla, raketsla, munt, mosterdbloem, erwtentopjes enz.)

Voor de dressing:

6 eetlepels versgeperst sinaasappelsap

fijngesneden zeste van 1/2 sinaasappel

10 eetlepels hazelnotenolie

4 eetlepels heidehoning

2 eetlepels graantjesmosterd

peper en zout

Maak eerst de dressing. Doe alle ingrediënten bij elkaar en warm zachtjes op tot lauwwarm. Laat even trekken. Maak de eendenborst schoon en bak hem in wat boter langs alle kanten dicht. Laat 5 minuten verder garen in een oven van 180°C. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten. Bak de jakobsschelpen met hun koraal langs beide kanten even aan in olijfolie. Kruid met peper en zout. Schik het slaatje op vier borden en verdeel er de jakobsschelpen over. Snijd de eendenborst in fijne plakjes en werk er de borden mee af. Lepel er de dressing over en eindig met een flinke draai van de pepermolen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content