Lauw slaatje van Chinese vermicelli, scampi’s en emulsie van waterkers en sojasaus
Voor vier personen:
Voor vier personen:
20 scampi’s
250g Chinese vermicelli
100g wortelen
100g prei
100g sojascheuten
100g groene boontjes
1 bos verse koriander
100g tuinbonen
1 rode paprika
1 bos waterkers
1 eetlepel sojasaus
Voor de saus:
6 eetlepel sesamolie
1 eetlepel rijstazijn
Voor de kikkoman:
sap van 1 limoen
zout en peper
Snij de wortelen en prei in dunne reepjes. Hak de koriander (bewaar een takje voor de decoratie). Snij de rode paprika in blokjes (bruniose). Kok de vermicelli, de schoongemaakte groene boontjes en de gepelde tuinbonen afzonderlijk in gezouten water. Bak de schooongemaakte en versneden wortelen en prei kort. Stoof de waterkers lichtjes en mix tot puree. Meng de ingrediënten voor de saus. Bak de scampi’s en bestrooi met sesamolie, zout en peper. Meng de vermicelli en de groenten, behalve de rode paprika. Voeg de saus toe en kruid naar believen. Leg de salade in het midden van de borden en de scampi’s boveneop de groenten. Kruid de waterkerspuree en voeg de sojasaus toe. Giet deze saus rond het slaatje. Versier met blokjes rode paprika en een takje koriander.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier