Voor 4 personen:
200 g gepelde grijze garnalen
1 blik Bonduelle Taugé (sojascheuten), uitgelekt
25 cl room
het sap van een halve citroen
peper en zout
cayennepeper en nootmuskaat
1 flesje Tongerlo Dubbel Bruin Abdijbier 6°
1 eetlepel wijnazijn
1 eetlepel balsamico-azijn
2 dl notenolie
1 preistaaf
plukjes kervel en dille
Kook de room voor de helft in en kruid met peper, zout, cayennepeper en nootmuskaat.Temper het vuur en voeg het citroensap toe.Warm de sojascheuten even op in dit mengsel. Laat het bier en de twee soorten azijn lauwwarm worden en kruid met peper, zout en een snuifje cayennepeper. Roer er dan de notenolie onder. Stoof de prei in zijn geheel en snijd hem in dunne, lange repen. Verdeel de sojascheuten over vier borden en bestrooi ze met de garnalen. Overgiet met de vinaigrette en versier met de preirepen, plukjes kervel en dille.
Tip:
Je kan voor dit gerechtje ook steurgarnalen, scampi’s of rivierkreeftjes gebruiken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier