Lauw garnaalslaatje met biervinaigrette

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

200 g gepelde grijze garnalen

1 blik Bonduelle Taugé (sojascheuten), uitgelekt

25 cl room

het sap van een halve citroen

peper en zout

cayennepeper en nootmuskaat

1 flesje Tongerlo Dubbel Bruin Abdijbier 6°

1 eetlepel wijnazijn

1 eetlepel balsamico-azijn

2 dl notenolie

1 preistaaf

plukjes kervel en dille

Kook de room voor de helft in en kruid met peper, zout, cayennepeper en nootmuskaat.Temper het vuur en voeg het citroensap toe.Warm de sojascheuten even op in dit mengsel. Laat het bier en de twee soorten azijn lauwwarm worden en kruid met peper, zout en een snuifje cayennepeper. Roer er dan de notenolie onder. Stoof de prei in zijn geheel en snijd hem in dunne, lange repen. Verdeel de sojascheuten over vier borden en bestrooi ze met de garnalen. Overgiet met de vinaigrette en versier met de preirepen, plukjes kervel en dille.

Tip:

Je kan voor dit gerechtje ook steurgarnalen, scampi’s of rivierkreeftjes gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content