Voor 4:
50 cl mangosap
2 ijsklontjes (facultatief)
1 mango
Voor het yoghurtijs:
175 g S2-suiker
15 cl water
3 biologische citroenen
50 cl Griekse of boerenyoghurt
Bereid het yoghurtijs door het water en de suiker in een steelpan langzaam te verhitten tot de suiker is gesmolten. Schenk in een kom en zet in de koelkast. Rasp de schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Voeg raspsel en sap toe aan de siroop en meng. Schenk het mengsel in de ijsmachine. Voeg de yoghurt toe zodra het mengsel begint te stijven en laat de machine verder draaien. Zet in de diepvriezer.
Mix vlak voor het opdienen het mangosap en 2 bolletjes ijs tot een romig mengsel. Schenk in een longdrinkglas en doe er de ijsklontjes bij. Werk af met een bolletje ijs en een stukje mango.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier