Lasagnetorentje met pesto

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

verse lasagnevellen

1 à 2 mozzarellakaasjes van buffelmelk

300 g verse spinazie

zout, peper, nootmuskaat

vruchtvlees van 2 à 3 vleestomaten

basilicum

Voor de pesto:

15 g geroosterde pijnboompitten

1 teen knoflook

5 basilicumblaadjes

20 g gemalen parmezaan

3 el olijfolie

Snij 24 rondjes (7 cm diameter) uit de lasagnevellen. Was en stoof de spinazie met een klontje boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Snij de mozzarella in plakjes. Laat de gehakte tomaten kort uitzweten in een pan met een beetje olijfolie. Voeg gehakte basilicum, peper en zout toe. Bouw vervolgens torentjes op: begin met een pastavelletje, daarop komt een hoopje spinazie, opnieuw een lasagnevelletje, dan een plakje mozzarella, een pastavelletje, wat tomatenfondue en nog eens alles opnieuw om te eindigen met de tomatenfondue. De torentjes worden een 8-tal minuten gaargestoomd.

Bereid de pesto door alle aangegeven ingrediënten fijn te malen. Schik de pastatorentjes in het midden van warme borden. Lepel de pestosaus rond de constructies en werk af met parmezaanschilfers en gefrituurde basilicumblaadjes.

Recept: Gudrun Vandeputte – Hoe maakt u het?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content